Procesy terminologizácie a determinologizácie ekonomickej lexiky - Grigorjanová, Tatjana, 1960-
Terminologizácia, spôsoby terminologizácie, determinologizácia. Determinologizácia ekonomickej lexiky v publicistickom štýle v súčasnom slovenskom a ruskom jazyku. Vzájomné ovplyvňovanie odborného jazyka a bežného spisovného jazyka. Tendencie k demokratizácii a intelektualizácii jazyka.