Sú informácie prezentované v účtovnej závierke mikro účtovnej jednotky dostatočne užitočné pre ich používateľov? - Blahušiaková, Miriama, 1980-
Slovenská republika ako členský štát Európskej únie je povinná do svojej právnej úpravy transponovať nariadenia Európskej únie. Významným krokom bola implementácia Smernice o účtovných závierkach do právnej úpravy účtovníctva, vďaka ktorej sa v slovenskej právnej úprave účtovníctva zaviedli veľkostné skupiny účtovných jednotiek. Mikro účtovné jednotky patria veľkosťou aj rozsahom podnikateľských aktivít k tým najmenším. Anaýza účtovnej závierky mikro účtovných jednotiek s cieľom posúdiť, či informácie prezentované v nej sú dostatočne užitočné pre rozhodovacie potreby používateľov.