Arctic Policy of the European Union - Harakaľová, Dorota, 1989-
Prijaté politiky pre Arktídu EÚ od uznesenia Európskeho parlamentu o riadení arktického režimu od roku 2008 do roku 2016 k spoločnému oznámeniu "Integrovaná politika EÚ pre Arktídu". Spoločné oznámenie kladie oveľa väčšiu pozornosť vnútornému rozmeru arktickej oblasti EÚ záležitosti než akékoľvek predchádzajúce dokumenty, ktoré sa zaoberajú politikou EÚ v oblasti Arktídy.