Smart Villages – New Concept of Rural Development of the EU - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Cieľom článku je analyzovať vybrané možnosti vidieckych regiónov, ktoré môžu byť súčasťou koncepcie inteligentných obcí a ich podporných schém EÚ. Analýza obsahuje články zverejnené v dvoch oblastiach - rozvoj vidieka ako súčasť spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ a konkurencieschopnosť regiónov v EÚ. Koncept inteligentných dedín, ktorý predstavujú oficiálne EÚ dokumenty, alebo niektorí autori, ktorí sa s touto problematikou zaoberajú.