Doprava zabezpečovaná zamestnávateľom - Valterová, Ivana
Zákon o dani z príjmov sa s účinnosťou od 1. januára 2018 novelizoval aj zákonom č. 344/2017 Z. z. Predmetom novely je aj doprava zamestnancov do zamestnania a späť hradená zamestnávateľom, a to z pohľadu zamestnancov aj z pohľadu zamestnávateľa. Uznaným daňovým výdavkom sú aj výdavky zamestnávateľa na dopravu zamestnanca na miesto výkonu práce a späť z dôvodu, že verejným poskytovateľom dopravy nie je doprava preukázateľne vykonávaná vôbec alebo v rozsahu zodpovedajúcom potrebám zamestnávateľa.