Urban Growth and Decline: Europe’s Shrinking Cities in a Comparative Perspective 1990–2010 - Wolff, Manuel
Zisťovanie, do akej miery zmenšovanie miest predstavuje širší trend v Európe, pokiaľ ide o trvanie aj distribúciu, a je zameraný na skúmanie vplyvu hospodárskych a demografických faktorov na nelineárny vývoj zmenšujúcich sa miest v Európe.