Metódy metafyziky a prírodných vied - o ich podobnostiach a odlišnostiach - Volek, Peter
Vzťah medzi metódami a priori a a posteriori analyzovaný v rámci aristotelského esencializmu. Príspevok skúma aj výhody aristotelovského esencializmu porovnávajúce ho s teóriou zväzkov a teóriou holých podrobností.