Blockchain může zkrátit námořní přepravu - Jurečková, Anna
Technologické firmy a prepravcovia prišli s nápadom, ktorý by mohol výrazne zrýchliť zdĺhavé spracovanie dokumentov súvivisiacich s lodnou prepravou tovarov. Plánujú využitie databázy blockchain, ktorá je známa z oblasti kryptomien. Vybavenie všetkých dokumentov by sa tak mohlo skrátiť. V oblasti poistenia lodí sa už začal realizovať prvý reálny projekt.