Vybrané príklady účtovania cenných papierov a podielov obce/VÚC - Šabíková, Ingrid
Dlhodobý finančný majetok obstaráva obec/VÚC za účelom zhodnotenia voľných peňažných prostriedkov. Podľa opatrenia Ministerstva financií Slovenskej republiky MF/16786/2007-31 z 8. augusta 2007, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy, obce a vyššie územné celky v z. n. p. medzi dlhodobý finančný majetok patria podielové cenné papiere a podiely v dcérskej účtovnej jednotke , podielové cenné papiere a podiely v spoločnosti s podstatným vplyvom , realizovateľné cenné papiere a podiely, dlhové cenné papiere držané do doby splatnosti , dlhodobé pôžičky účtovnej jednotke v konsolidovanom celku , ostatné pôžičky , umelecké diela, zbierky, predmety z drahých kovov a pozemky, obstarané za účelom dlhodobého uloženia voľných peňažných prostriedkov . Ilustračné príklady.