Asymmetries in Twin Deficit Hypothesis: Evidence from CEE Countries - Turan, Taner
Aplikácia nelineárneho prístupu autoregresívneho rozloženého oneskorenia (NARDL), ktorý skúma vzťah medzi deficitom rozpočtu a deficitom bežného účtu v Chorvátsku, Českej republike, Maďarsku, Poľsku, Rumunsku, na Slovensku av Slovinsku. Výsledky ukazujú, že zmeny bežného účtu majú v dlhodobom horizonte významný vplyv na rozpočtový deficit v Poľsku a Rumunsku a v krátkodobom horizonte aj Chorvátsko, Poľsko, Rumunsko a Slovensko.