Teoretické očakávania a skutočné výstupy volebných systémov: Ako merať veľkosť deviácie? - Nemčok, Miroslav
Rôzne prístupy pri vysvetľovaní vplyvov volebných systémov. Vplyv volebnej mechaniky, súčasnej politiky a politickej kultúry na volebné systémy. Nedostatky súčasných konceptuálnych rámcov. Index na meranie deviácii volebných systémov od teoretických očakávaní.