Assessing the Impact of Public Research Funding on Scientific Production – The Case Study of Individuals in Slovakia - Lešková, Alexandra, 1990-
Pilotná štúdia na Slovensku, ktorá meria vplyv financovania projektu a ďalšie premenné na výsledky výskumu. Analýza je aplikovaná na výskumné tímy fakulty Národnej Ekonomiky na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Výsledky regresnej analýzy ukazujú pozitívny vplyv financovania na publikácie vyššej kvality. Akokoľvek, nie veľmi významný vplyv má veľkosť tímu a predošlá produktivita lídra projektu.