<The> Role of the Pension System in the Modern World - Herasimau, Raman
Dôležitosť dôchodkového systému. Tri systémy dôchodkového systému: solidárny (PAYG; Bielorusko, Japonsko), akumulatívny (funded; Čile) a zmiešaný. Úloha a zodpovednosť štátu pri poskytovaní penzie. Rôzne modely penzijného systému. Príklady troch rôznych modelov dôchodkových systémov v Európe a Ázii (Kazachstan, Slovensko, Švédsko).