Zdroje rizík a bezpečnosť v bankovníctve - Korauš, Antonín
Bezpečnosť pre banku v prvom rade znamená bezpečnosť IT systémov. Zabezpečenie ochrany proti podvodom a bankovým krádežiam je veľmi dôležité. Banky sa stretávajú s problémami ako krádeže identity, podvody na účtoch, trójske kone, phishing a mnoho ďalších kriminálnych praktík. Je potrebné mať neustále na pamäti riadenie rizík a dodržiavanie regulačných pravidiel.