Vývoj kryptomien ako súčasti podnikateľského prostredia - Korauš, Antonín
Charakteristika kryptomeny ako digitálnej a virtuálne využívanej meny. Pri kryptomene ide o decentralizovanú kontrolu. Kryptomeny nie sú upravované vedomými rozhodnutiami centrálnych bánk alebo inými regulačnými orgánmi. Základom kryptomien je šifrovanie, ktoré je zabezpečené vďaka príslušným algoritmom. Čo je blockchain systém.