Cluster Analysis of Selected World Development Indicators in the Fields of Agriculture and the Food Industry in European Union Countries - Reiff, Marian, 1978-
Rozdiely vo výkonnosti odvetví poľnohospodárstva a potravinárskeho priemyslu v krajinách EÚ počas obdobia rokov 2002 až 2013 a identifikácia významných rozdielov medzi krajinami, ako aj v dynamike zmien. Jednotlivé krajiny sú zoskupené podľa dlhodobého priemeru vývoja ukazovateľov zbierky Svetovej banky, ako vývoz poľnohospodárskych surovín, dovoz poľnohospodárskych surovín, index rastlinnej výroby, potravinový index produkcie, index živočíšnej výroby, výnos z obilnín, poľnohospodárska pridaná hodnota a poľnohospodárska pridaná hodnota na jedného pracovníka.