Odpad se má stát surovinou
Podľa tzv. obehového balíka, ktorý schválil Európsky parlament, by mala byť najneskôr v roku 2025 viac než polovica komunálneho odpadu v jednotlivých štátoch EÚ recyklovaná. Česká republika v tejto oblasti zaostáva. Čo znamená obehové hospodárstvo. Zmysel triedenia plastov. Poplatky za skládkovanie využiteľného odpadu - drahý spôsob likvidácie odpadu. Spaľovanie, spracovanie a energetické využitie odpadu.