Keď privátne značky, tak prémiové - Kapitánová, Tatiana
V súčasnosti sa imidž privátnych značiek posunul k nálepke výhodnej kvality za rozumnú cenu. Nárast záujmu o privátne značky je zaznamenaný najmä pri čerstvom tovare, pečive, mliečnych a mäsových výrobkoch. Reťazce ako Lidl alebo Kaufland neustále pracujú na tom, aby prinášali zákazníkom nové produkty s pridanou hodnotou, ako sú nové chute, inovatívne obaly za výhodné ceny a lokálnosť. Napriek tomu sa dá vo všeobecnosti povedať, že cena je pri nákupe privátnej značky kľúčová.