Copula Function in Risk Management - Kaderová, Andrea
Riadenie podnikových rizík (ERM) v podnikaní zahŕňa metódy a procesy, ktoré organizácie používajú na riadenie rizík a využívanie príležitostí súvisiacich s dosiahnutím svojich cieľov. ERM poskytuje rámec pre riadenie rizík, ktorý zvyčajne zahŕňa identifikáciu konkrétnych udalostí alebo okolností relevantných pre ciele organizácie (riziká a príležitosti), ich hodnotenie z hľadiska pravdepodobnosti a rozsahu dopadu, stanovenie stratégie reakcie a monitorovanie pokroku.