Mapy ako nástroj dátovej vizualizácie - Páleš, Michal, 1984-
Jednou z možností, ktorá najlepšie predstavuje obsah údajov a ich charakter, je vizualizácia. Prezentácia požadovaných údajov v relevantnej forme pre ďalšie rozhodovanie. Vedná disciplína, ktorá sa venuje výskumu dát je jednou z najrýchlejšie rastúcich najprosperujúcejších oblastí 21. storočia.