Critical Urban Cosmopolitanism and the Governance of Urban Diversity in European Cities - Raco, Mike
Dokument vychádza z výsledkov medzinárodného projektu Európskej únie nazvaného "Divercities", ktorý analyzuje vzťahy medzi príbehmi a významom výrazu "rozmanitosť" a ich vplyv na riadenie a plánovanie európskych miest. Všeobecne sa argumentuje, že narastá nesúrodosť medzi medzi politickými nariadeniami, agendami metropolitných miest a národnými vládami.