Vymedzenie základných práv a povinností úpadcu v konkurznom konaní - Horváth, Martin
Snaha o objektívny pohľad na problematiku riešenia právneho postavenia úpadcu v konkurznom konaní, a načrtnutie relatívne komplexného pohľadu na problematiku konkurzného práva. Insolvenčné právo a Konkurz v EÚ. Konkurz a jeho právna úprava na Slovensku.