Sociálny fond - Mrukviová Tomiová, Sandra
Zamestnávateľ je povinný tvoriť sociálny fond v rozsahu a za podmienok určených zákonom. Sociálny fond v zmysle zákona o sociálnom fonde tvorí zamestnávateľ ako úhrn povinného prídelu, ďalšieho prídelu a ďalších zdrojov. Tvorba sociálneho fondu je daňovým výdavkom len za predpokladu, ak tak zákon o sociálnom fonde ustanovuje, aj to len vo výške stanovenej zákonom, t. j. vo výške 1,5 percent. Účely, na ktoré sa sociálny fond tvorí.