Scheming to Defraud in an Insolvency Proceeding: A Specific Case of Economic Criminal Acts - Smolík, Josef
Článok predstavuje teoretické základy trestného činu zámeru podviesť v konkurznom konaní. Trestný čin podľa § 226 zákona č. 40/2009 Zb. (Trestný zákon) je často súčasťou organizovaného zločinu. Zločinecká činnosť je uľahčená kvôli zložitému procesu riešenia bankrotu dlžníka v Českej republike.