Darí sa to, aj keď pomaly - Mikulcová, Katarína
Slovensko patrí medzi krajiny, ktoré v spotrebe mlieka a mliečnych výrobkoch ďaleko zaostávajú za odporúčanými normami a európskym priemerom. Podporiť a zvýšiť spotrebu slovenského mlieka a mliečných výrobkov sa rozhodli príslušné organizácie v tomto odvetví: Slovenský mliekarenský zväz a Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora, ktoré založili Mliečny fond. Funguje od roku 2008 a a podarilo sa mu uskutočniť viaceré kampane na podporu pitia mlieka. Sú to kampane: Objav mlieko, Adoptuj kravičku a pod.