Cieľ je používať použité
Európska federácia balených vôd oznámila zásadné ambície, ktoré sa dotknú celého odvetvia. Cieľom je zvýšenie spätného zberu PET fliaš, pričom by malo byť vyzbieraných 90 percent všetkých vyrobených fliaš. Ďalšou dôležitou métou je väčšie využitie recyklovaného PET materiálu, čím by sa mal v Európe urýchliť posun k cirkulárnej ekonomike.