Komplexná historiografická analýza osobností dejín financií obdobia existencie Rakúsko – Uhorska - Baláži, Peter
Zhodnotenie osobností dejín financií v Rakúsko-Uhorskej monarchii, ich života, tvorby a činiteľov, ktoré ich ovplyvňovali. Prínos jednotlivých osobností týchto období. Nikola Škrlec a jeho prínos do dejín financií a národného hospodárstva. Samuel Tešedík a jeho prínos do formovania dejín financií a národného hospodárstva. Albín Bráf a jeho prínos pre formovanie ekonomických národohospodárskych a finančných teórií. Jozef Kaizl a jeho prínos do formovania finančnej a národohospodárskej vedy. Gregor Berzeviczy a jeho prínos do finančnej a hospodárskej vedy. Michal Baluďanský a jeho prínos k formovaniu finančnej a národohospodárskej vedy.