Blockchain a jeho využitie - Petriska, Peter
V poslednej dobe sa najmä vďaka obrovskej popularite kryptomien dostala do povedomia technologických nadšencov, ale aj širokej verejnosti, technológia blockchain. Dôvodom všeobecného nadšenia z tejto technológie je, že použitie blocchainu garantuje dôveryhodnosť transakcií, ktoré sú v ňom vykonávané. Spoločnosti po celom svete investujú do blockchain R&D (Research and Development) a vznikajú rôzne PoC (Proof of Concept), ktoré viac či menej úspešne potvrdzujú svoju použiteľnosť. Najviac realizovaný PoCs testov je dnes asi vo finančnom sektore (konkrétne príklady). Okrem finančného sektora sa do projektov púšťajú aj iné sektory, napr. automobilový priemysel alebo verejná správa (konkrétne príklady).