Geografické, environmentální a socioekonomické determinanty cestovního ruchu v malých ostrovních rozvojových státech (SIDS) - Opršal, Zdeněk
Cestovný ruch ako významný faktor rozvoja ekonomiky. Vymedzenie a charakteristika malých ostrovných rozvojových štátov. Atraktivita malých ostrovných rozvojových štátov ako prímorských destinácií. Podiel cestovného ruchu na tvorbe HDP a na zamestnanosti (2016). Podiel počtu príjazdov do malých ostrovných rozvojových štátov na obyvateľa (2016). Regresná analýza faktorov, ktoré majú vplyv na prílev turistov do malých ostrovných rozvojových štátov v období rokov 2005-2016.