Prechody do dospelosti na Slovensku v priestorovej perspektíve podľa sčítania obyvateľov 1991 a 2011 - Šprocha, Branislav
Charakter reprodukcie a rodinného správania ovplyvnené zmenami v časovaní prechodov k manželstvu a rodičovstvu. Vnímanie týchto posunov ako súčasti celého komplexu zmien v životných dráhach mladých dospelých. Analýza časovania hlavných prechodov do dospelosti u žien v SR v regionálnom pohľade. Prechody do dospelosti v meniacich sa podmienkach po roku 1989. Ukončenie vzdelanostných dráh. Prechod na trh práce. Prechod k vlastnej domácnosti. Prechod k manželstvu. Prechod k materstvu a rodičovstvu.