Finančná matematika v teórii a praxi s MS Excel - Pinda, Ľudovít, 1958-
Opis postupu umorovania pôžičiek, hypotekárnych úverov. Postup splácania anuitným umorovaním a umorovaním pomocou p – termínovanej renty. Poukázanie na nekorektné praktiká bankových subjektov. Nekorektnosť spočíva vo výpočte mesačnej efektívnej úrokovej sadzby z ročnej efektívnej úrokovej sadzby. To spôsobuje vyššiu hodnotu mesačnej splátky, ktorou klient preplatí úver.