Moderné metódy pre odhad technickej rezervy na poistné plnenie v neživotnom poistení a ich porovnanie využitím jazyka R - Strežo, Marek, 1990-
Predpoklady a vlastnosti jednotlivých metód na odhad technických rezerv na poistné plnenia a ich porovnanie. Ide o metódy: Chain-ladder, Bornhuetter-Ferguson, Benktander-Hovinen a Cape-Cod. Praktická aplikácia použitím jazyka R.