Výpočet optimálneho portfólia na základe Markowitzovho modelu s využitím MS Excel - Žitňanská, Magdaléna
Detailný opis a názorná ukážka jednotilvých krokov zostavenia akciového portfólia na základe prístupu Markowitzovho modelu. Začína tým, ako získať a analyzovať historické údaje, cez medzivýpočty očakávaných výnosností a volatility až po výpočet optimálnych váh portfólia pomocou doplnku Riešiteľ MS Excel.