Fachsprache im Börsenwesen - Lišková, Danuša
Charakteristika nemeckého odborného textu z oblasti burzovníctva, špecifiká jeho lexiky, súvislosti medzi vývinom burzy, odbornej terminológie a odborného žargónu a vzájomné vzťahy jazyka, kultúry, hospodárstva, politiky a dejinných udalostí a ich vplyv na lexiku jazyka.