Tvorba práva na úrovni obcí v podmienkach Slovenskej republiky - Jesenko, Michal
Problematika normotvorby obcí v podmienkach Slovenskej republiky. Ústava Slovenskej republiky priznáva obciam ako základným územných samosprávnym celkom právo na samosprávu, ktorého súčasťou je aj právo vo veciach územnej samosprávy. Dozorné a kontrolné orgány však k normotvorbe obcí pristupujú značne reštriktívne. Cieľom príspevku je poukázať na prax dozorných a kontrolných orgánov v podmienkach Slovenskej republiky, a sčasti aj na aplikačné problémy a otázky, ktoré s tým súvisia.