[Pronunciation Features of General American English and Received Pronunciation in Relation to Standard Slovak] - Hrdličková, Zuzana
Recenzia na monografiu, ktorá sa zaoberá dvomi geografickými variantmi angličtiny konkrétne British English – English English s výslovnostnou varietou RP (Received Pronunciation) a North American English – U.S. English s výslovnostnou varietou GA (General American). Hlavným cieľom monografie je skúmať vokalické subsystémy oboch geografických variantov angličtiny, porovnať ich a zistiť, ktorý z nich je bližší vokalickému subsystému spisovnej slovenčiny, t.j. jazyku písanej podoby a úradnej oficiálnej komunikácie.