Ekonomie války: výklad konfliktů prostřednictvím makroekonomických modelů - Burešová, Jana
Ekonomické vymedzenie chápania vojny. Dopad vlastníctva prírodných zdrojov na vznik a priebeh konfliktov. Ekonómia vojny z pohľadu makroekonómie. Ekonomické modely konfliktov z pohľadu teórie hier. Nashova rovnováha.