Vzťah prevádzkovateľa a sprostredkovateľa podľa nariadenia GDPR - Mičudová, Tatiana
Dňa 25. mája 2018 nadobudlo účinnosť Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov. Nová právna úprava týkajúca sa ochrany osobných údajov sa v zásade dotkne každého subjektu, ktorý osobné údaje spracúva vrátanie obcí, škôl, orgánov štátnej aj verejnej správy. Vymedzenie prevádzkovateľa a subdodávateľa podľa GDPR. Zmeny v postavení sprostredkovateľa a nové obsahové náležitosti sprostredkovateľskej zmluvy. Definícia pojmu bezpečnostný incident.