Pripravovaná zmena systému odmeňovania zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme od 1. januára 2019 - Dianová, Zuzana
Snaha zákona č. 553/2003 Z.z. urobiť radikálnu zmenu systému v odmeňovaní, ktorá spočíva najmä v odstránení rozdielu medzi základným nastavením výšky tarifných platov a výšky mininálnej mzdy na príslušný kalendárny rok. V rámci kolektívneho vyjednávania bol predložený aj nový systém odmeňovania spolu s plánovanou základnou stupnicou platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.