Posilnenie ochrany dlžníka s spotrebiteľských úverových vzťahoch - Rohlíčková, Jana
V súvislosti so zadlžovaním slovenských domácností sa síce častejšie spomína problematika úverov na bývanie, no nemalý podiel na tomto zadlžovaní predstavujú aj spotrebiteľské úvery. Táto oblasť je upravená zákonom č. 129/2010 Z. z. o spotrebiteľských úveroch a o iných úveroch a pôžičkách pre spotrebiteľov a o zmene a doplnení niektorých zákonov, ktorý je účinný už ôsmy rok. Vzhľadom na meniacu sa situáciu na trhu so spotrebiteľskými úvermi sa tento zákon od začiatku svojej účinnosti nevyhol viacerým novelám. Pohľad na vybrané zmeny, ktoré priniesla jedna z jeho ostatných noviel vykonaná zákonom č. 279/2017 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 483/2001 Z. z. o bankách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony.