Štíhla logistika : minimalizácia plytvania - Brezovský, Jozef
Hlavným cieľom štíhlej logistiky je minimalizácia plytvania všetkých zdrojov pričom sa zvyšuje aj kvalita dodávaných procesov. Logistika vždy musí spolupracovať s výrobou. Sklad je úzkym miestom celej firmy a bez jeho zoštíhlenia nebude môcť firma ďalej expandovať. Každá firma môže usilovať o štíhlosť. Už Henry Ford definoval plytvanie v logistike.