Využívání dávek v hmotné nouzi ze strany osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách - Urban, David
U dávok pomoci v hmotnej núdzi je problémom skutočnosť, že dávky nie sú vždy využívané na účely, na ktoré sú poskytované a tak neslúžia na úhradu nevyhnutných základných potrieb (potraviny, hygienické potreby, oblečenie) a na pokrytie nákladov spojených s bývaním. Neľahkú úlohu majú pracovníci úradov práce napriek snahe o osobný prístup ku klientom. Negatívne situácie vo využívaní dávok v hmotnej núdzi. Pozitívne situácie vo využívaní dávok pomoci v hmotnej núdzi.