Zhluková analýza na panelových dátach - Hudec, Samuel
Prezentácia jedného zo spôsobov použitia známej zhlukovej analýzy na panelových dátach za použitia základných vedomostí o analýze mnohorozmerných dát. Postup je prezentovaný na makroekonomických dátach. Zobrazenie, obhliadka a príprava dát pred samotným zhlukovaním. Otázky voľby metódy zhlukovania k danému problému. Spôsob zohľadnenia informácie o čase do postupu zhlukovania na panelových dátach. Spracovanie, analýza a grafické znázornenie dát bolo uskutočnené v štatistickom prostredí R.