Městské včelaření v České republice - Sládek, Karel
Celosvetový problém úhynu včelstiev (CCD - Colony Collaps Disorder). Fenomén včelárenia v meste ako protipól industrializovaného včelárenia. Stanovištia včiel v mestách. Praktické rady k zootechnike včelárenia v mestách. Nadmerné používanie pesticíd v poľnohospodárstve a úhyn včiel. Chov včiel samotárok a čmeliakov v mestách.