Uplatnenie manažérskych metód a techník v podniku - Malega, Peter
Riadenie výroby je neodmysliteľnou súčasťou každého výrobného podniku. Je na manažmente, akú metódu alebo techniku si vyberie a ako sa daná metóda alebo technika riadenia implementuje nielen do riadenia výroby, ale aj do riadenia procesov spoločnosti. Tieto metódy a techniky majú spoločný cieľ, a to vytvoriť efektívny systém s cieľom maximalizácie zisku podniku. Keďže je trh v súčasnej dobe nestály a často premenlivý, je práve na manažmente spoločnosti, aby výkyvy požiadaviek trhu zohľadnil pri riadení a tým spoločnosti zabezpečil konkurencieschopnosť v nestálych trhových podmienkach. Praktický príklad. Charakteristika spoločnosti Schelling.