Možnosti plánovania výrobných prevádzok v podnikateľskom subjekte - Malega, Peter
Základnou úlohou pri plánovaní výrobných prevádzok je položiť si otázky „čo, koľko, kedy objednať, nakúpiť, vyrobiť a dodať zákazníkovi“. Pre plánovanie výrobných prevádzok je dôležité mať informácie z dvoch kanálov. Prvý informačný kanál sú informácie od zákazníka (objednávky, požiadavky a pod.) a spracované informácie z trhu, resp. prognózy odbytu. Vlastné plánovanie výroby je ďalší krok, ktorý plánuje výrobné úlohy kapacitne a časovo. Moderný podnik si v dnešnej dobe už ani nevieme predstaviť bez integrácie CA systémov. Tieto systémy sú často riešené modulárnym spôsobom, ktorý má obrovskú výhodu v tom, že sa dá podľa potrieb rozširovať o nové funkcie. Praktický príklad. Charakteristika spoločnosti GGP Slovakia, s.r.o.