Blockchain ako budúcnosť logistiky? - Brezovský, Jozef
Heterogénnosť a neprepojenosť IT prostredí medzi jednotlivými účastníkmi dodávateľského reťazca sú hlavné technické problémy, na ktoré treba reagovať. Ako jedno z možných riešení sa javí využitie inovatívnej technológie blockchain, ktorá prináša možnosti zdieľaného registra transakcií, zabezpečenie dôvery bez potreby centrálnej autority, je schopná zabezpečiť dostupnosť, nezvratnosť a spätnú overiteľnosť transakcií prostredníctvom najmodernejších kryptografických algoritmov. Kedy má zmysel použiť blockchain.