Automotive potrebuje novú pracovnú silu - Oravec, Jozef
Automobilový priemysel čelí novým výzvam v podobe krátkeho životného cyklu produktov, rýchlemu tempu inovácií a najmä automatizácii. Nové vyspelé technológie, robotizácia a digitalizácia, čiže priemysel 4.0, kladú vysoké nároky na kvalifikovaných ľudí. Stále menej žiakov má záujem o technické štúdium a vysoké školy nedokážu poskytnúť atraktívne formy štúdia garantujúce potrebnú kvalifikáciu a uplatnenie. Dôležitosť spolupráce všetkých zainteresovaných pri vytváraní vzdelávania v budúcnosti bude jedna z hlavných výziev nielen v automobilovom priemysle ale naprieč všetkými odvetviami.