GDPR: už je najvyšší čas - Brezovský, Jozef
Celoeurópske nariadenie uplatniteľné vo všetkých štátoch Európskej únie - GDPR (General Data Protection Regulation). GDPR zahŕňa akékoľvek údaje, ktoré vedú k identifikovaniu osobných dát jednotlivcov. Firmy a organizácie zhromažďujúce osobné údaje budú musieť preukázať jasný a potvrdzujúci súhlas pre spracovanie týchto dát. GDPR vyžaduje i menovanie inšpektora ochrany údajov. Slovensko pripravuje ďalší zákon o ochrane osobných údajov.