Nebezpečné veci: dôraz na manipuláciu - Brezovský, Jozef
Za nebezpečné veci sa v zmysle Dohody ADR pokladajú látky a predmety, ktoré svojimi vlastnosťami, ako je napr. výbušnosť, horľavosť, jedovatosť, infekčnosť, rádioaktivita či žieravosť, môžu ohroziť zdravie ľudí a zvierat, životné prostredie, bezpečnosť a majetok účastníkov cestnej dopravy. Špecifikom ADR logistiky je, že sa riadi Európskou dohodou o medzinárodnej cestnej doprave nebezpečných látok. Preprava sa odvíja v závislosti na UN kóde špecifickej látky. Veľký dôraz je kladený na manipuláciu s tovarom, ktorý je nebezpečný. Tak ako aj iné špecializované prepravy, aj prepravy podľa ADR zvyšujú prepravné náklady.